donderdag 7 maart 2013

Masterclass brainstorm 27 februari


Vanuit de Light Challenge krijgen we de mogelijkheid om vijf masterclasses te mogen bijwonen. 27 maart hebben we onze eerste masterclass gehad. De coach van het nationale waterpolo team gaf een presentatie over het leiden van je team en het kunnen samenwerken, aansturen en motiveren van verschillende persoonlijkheden. Helaas hebben we daar het eerste deel van gemist vanwege ‘gedoe met het openbaar vervoer.’



Na deze lezing kwam Filiz Zorluer, zij had de vorige editie van de Light Challenge gewonnen. Filiz hield haar presentatie over wat de Light Challenge haar gebracht heeft, hoe zij en haar groep de wedstrijd had aangepakt en wat de resultaat was.

Robbert Dijkema (Adviesbureau Tauw) kwam hierna aan de beurt. Hij hield zijn lezing over het proces van een maatschappelijk probleem tot en met het product. Een verlengde van zijn presentatie werd gehouden door  Burak Gül over de Tauw Young Potential Award. Alle lezingen waren interessant om mee te nemen in het proces van de rest van de wedstrijd.



Na de lezingen zijn we begonnen aan de brainstorm sessie. Onze brainstorm sessie werd geleidt door Fleur van Ynnovate. Een brainstorm sessie is in feite je hoofd leeg maken, alleen maar denken aan het project en dan op topsnelheid AL je ideeën die je in je hoofd krijgt op een post-it schrijven, uitleggen aan je groepsgenoten en dan op het bord plakken. Zo krijg je uiteindelijk een heel mooi bord vol met ideeën. Toen iedereen z'n ideeën uit z'n hoofd had gepompt, gingen we met drie kleuren stickertjes bepalen welke ideeën goed zijn, goed zijn maar niet binnen 5 jaar gerealiseerd kunnen worden, en ideeën die super goed zijn. Daaruit kwamen 4 groepen ideeën die wij zeer goed vonden en op door gaan werken. Dit was een heel goede en productieve avond onder andere door het goed leiden van de brainstorm sessie door Fleur met haar brainstorm technieken!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten