donderdag 28 maart 2013

Masterclass licht, prototyping en materialen

Op woensdag 13 maart gingen wij naar Eindhoven. De eerste gedeelte van de masterclass vond plaats bij Philips, Light Application Center, daar kregen wij een welkom van Rixt Muller (organisatie Light Challenge)  en een welkom van Floriaan Rasche (Philips).

Na het welkomstwoord werden we in twee groepen verdeeld één voor een presentatie in industrie verlichting of winkel verlichting en onze groep ging eerst naar een belevingsruimte met licht. Het was een ronde zaal met draaistoelen zoda je alles kon zien en beleven. Het was allemaal gericht op waarom we licht nodig hebben en welke belevingen we met licht kunnen overbrengen. Een zeer interessante ervaring was dit.

Hierna werd ons groep verdeeld  over industrie verlichting of winkelverlichting. Hier werd voornamelijk de werksfeer naar voren gebracht. Voor industrie meer naar veiligheid en toch zuinig omgaan met licht en voor de winkelverlichting meer voor in het licht zetten van de producten, in een etalage bijvoorbeeld.

Tweede gedeelte gingen wij door naar Strijp-S om een hapje te eten. Na het eten kregen wij nog eens twee lezingen. Eerste lezing werd gehouden door Rogier van der Heide (lichtontwerper en Chief Design Officer Philips Lighting). Deze lezing ging over licht en donker, hij sprak voornamelijk over zijn werkervaring. Voor onze groep was het een zeer interessante man.

Als tweede kwam Lorna Golden met duurzaamheid als inspiratie voor licht innovatie. Zij liet onder andere zien wat Strijp-S al gedaan heeft. Een aantal zeer interessante producten kwamen naar voren. Zoals een drone, onbemand vliegobject, die licht geeft aan mensen en die met hun meevliegt. De rondleiding door het park met de concepten van Strijp-S konden wij niet bij zijn in verband met het halen van de trein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten