zondag 7 april 2013

Masterclass Terschelling


In de avond van woensdag 27 maart op donderdag 28 maart gingen wij met de Lightchallenge richting Terschelling. In de vertrek hal in Harlingen haven kregen wij onze eerste lezing van Andre Kuipers. Andre Kuipers hield zijn lezing over hoe het in de ruimte is en hoe de aarde vanuit de ruimte eruit ziet. Een heel interessante en indrukwekkende lezing.



Na de lezing van Andre Kuipers gingen wij met de snelboot naar Terschelling. Op Terschelling werden we verwelkomt door de burgemeester van het eiland. Daarna kregen wij nog twee lezingen. De lezingen hadden net als alle andere lezingen te maken met ‘licht.’ Eén ging over het gebruik van licht, hoe je het kan toepassen en hoe het nu gebruikt word, dat het eigenlijk allemaal wat minder kan dan dat het nu is. De andere lezing ging over een ‘donkerte’ park, een park om van de sterrenhemel te kunnen genieten zonder gestoord te worden door kunstmatig licht.



Na de lezingen ging wij richting het hotel voor onze overnachting en waren wij vrij om te gaan. De nacht was zo helder dat wij met onze groep een wandeling door het bos hebben gemaakt om van het donkerte op Terschelling te genieten. Een hele mooie nacht op Terschelling gehad om vervolgens de volgende ochtend weer terug naar huis te gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten