donderdag 7 maart 2013

Focus groep sessie 25 februari


Om precies erachter te komen wat de bewoners nodig hebben, hebben we een focus groep sessie georganiseerd voor de bewoners. Een focus groep is een sessie waarvoor zo'n 8 tot 12 eindgebruikers van het product worden uitgenodigd. De focus groep maakt deel uit van het kwalitatieve onderzoek dat wij doen. Tijdens zo'n sessie wordt er gevraagd aan de personen die meedoen wat hun percepties, meningen, dromen, wensen en noden zijn. Een sessieleider die leidt en stuurt de groep. Hij stelt de personen de vragen en leidt de groep naar het volgende onderwerp.



Tijdens onze sessie stonden vier dingen centraal: veiligheid, esthetica, sfeer en duurzaamheid. Het begon met een simpel, willekeurig vraag waaraan iedereen mee moest doen. Namelijk de vraag: 'wat vind u mooi?’ De bedoeling was om deze vraag zo breed mogelijk te zien. Het kan namelijk gaan over emoties, over objecten, over personen, over natuur, over een bezigheid en ga zo maar door.



Iedereen moest voorbeelden opschrijven en uitleggen waarom de deelnemers deze voorbeelden hadden gekozen. Wij deden zelf ook mee. Op deze manier konden wij te weten komen wat belangrijk is voor de bewoners, wat ze aantrekkelijk vinden en waar ze zich fijn bij voelen. Toen iedereen het had opgeschreven deden we een rondje en kreeg iedereen de kans om zich te laten horen.

Daarna gingen we over tot de straatverlichting. Iedereen had zich tijdens de eerste vraag laten horen, dus men voelde zich vrij om te spreken en dat gebeurde gelukkig ook. De groep uitte zijn mening zeer goed en er kwamen mooie verhalen langs. Wij hebben ontzettend veel informatie kunnen winnen uit deze sessie. Hierbij nogmaals een bedankje naar de bewoners die tijd vrijmaakte om ons hierbij te helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten